05/18 – Brannutrykning 31.01.18

Båtforlis

 

Kl. 13.10 fikk vi melding om «akutt forurensning» – båtforlis ved Kreklingan. Det er en båt som tar inn vann og har fått slagside.

 

Vi rykket så ut med 2-to biler og 10 konstabler. På tur ut får vi vite at redningsskøyta bistår oss.

 

I flg. telefonisk kontakt med driftsleder av Marine Harvest AS, avd. Kreklingan får vi vite at skadeomfanget ikke er så stort som først fortalt. Marine Harvest har kjørt ut med en oppdrettsbåt som ligger ved siden av båten og stør den opp. Den «skadde båten» ligger ved et skjellanlegg rett ovenfor Skaftnes – Foldereid. Mens vi er på veien får vi beskjed om at båten ikke lengre tar inn vann, og at redningsskøyta er snart på plass og ikke trenger bistand fra brannvesenet.

 

Derfor blir det ikke store oppdraget på oss, og vi returnerer tilbake til stasjonen.